Wayo Little Green Camp Serengeti
Sådan bør alle opleve et af verdens mest unikke økosystemer
Luk øjnene og forestil dig, at du sidder på en af Serengetis store runde stenformationer. 360 grader rundt om dig strækker slettelandskabet sig ud i det uendelige. Der er ikke et øje i nærheden og ingen forstyrrende støj fra bilmotorer. Det er ren magi og balsam for sjælen.
Området er ren og skær natur, hvor kun dyrene ellers har adgang. Kun en håndhuld operatører har adgang til at arrangere safari til fods i Serengetis såkaldte walking-zoner, der faktisk udgør en temmelig stor del af nationalparken.
Derfor er vi vilde med Wayos Little Green Camp Serengeti
- Adgang til ellers lukkede områder af Serengeti uden biler
- Nogle af de bedste guider i det nordlige Tanzania
- Super hyggelige, små camps med overraskende høj komfort
- Drevet af solenergi af en af de bedste og mest sympatiske safarioperatører
- For alle med lidt eventyrblod i årene og et must for naturelskere
De mange safaribiler har kun adgang til ca. 30% af Serengeti. Her vil du ofte støde på andre køretøjer - nogle steder på rigtig mange. På en walking-safari er der god chance for ikke at støde på hverken biler eller andre mennesker under hele opholdet. Det er en spektakulær oplevelse og på en eller anden måde den eneste rigtige måde at opleve naturen på.
En holistisk oplevelse
En normal safari handler rigtig meget om at køre rundt for at finde dyr. På en walking-safari er de store dyr blot en del af en større naturoplevelse. Den nærmeste meditative stilhed er mindst ligeså vigtigt. Det samme er alle de små dyr, man ikke kan se fra en bil.
Man lærer om hele det unikke økosystem. Man spotter dyr på deres spor og afføring. Man mærker Afrika. Lytter til den uendelige stilhed, der afløses af migrationens millioner af gnuer og zebraer, der græsser i horisonten.
Billerne, der rydder efterladenskaberne op fra migrationens millioner af gnuer og zebraer. Ørerævene, der rydder op efter billerne. De sidste rester efter et “kill”, hvor hyænerne netop har slikket benene og efterfølgende på imponerende vis spist dem og dermed ryddet helt op efter gildet.
Man lærer om hele det unikke økosystem. Man spotter dyr på deres spor og afføring. Man mærker Afrika. Lytter til den uendelige stilhed, der afløses af migrationens millioner af gnuer og zebraer, der græsser i horisonten.
Hverken hårdt eller farligt
Og så tænker du nok instinktivt, at det må være farligt at bevæge sig rundt til fods blandt verdens stærste koncentration af vilde dyr. Og helt ufarligt er det da heller ikke, hvorfor det er et krav, at man ledsages af en bevæbnet ranger udover guiden.
Men egentlig er det slet ikke så farligt, som det måske lyder. Serengetis popularitet har gjort dyrene vant til safaribiler, så derfor er de mindre bange for dem, end de er for mennesker til fods. Frygten for mennesker til fods er til gengæld nedarvet hos dem gennem generationer. Derfor holder de sig som regel på lidt længere afstand, når man færdes til fods end i bil.
Det er heller ikke hårdt, for Serengeti er helt overvejende flad slette. Og længde og hastighed justeres alligevel efter jeres behov. Faktisk kan børn ned til 8 år være med, hvis de har lidt eventyrblod i årene.
En typisk dag
På en typisk dag står man op med solen. Efter en gloende varm morgenkaffe begiver man sig ud på sletten. Den medbragte morgenmad nyder man på et passende tidspunkt og sted midt i bushen. Ved en flodbred, på en klippetop, under et akacietræ. Typisk vandrer man frem til frokost, som man spiser tilbage i campen.
Om eftermidden hænger man ud og nyder freden og skyggen i campen. Sidst på eftermiddagen drager man ud på en kortere tur, hvor man måske slutter med at nyde solnedgangen og sundowners fra topne af en af de smukke kopjer.
Middag omkring langbordet og under stjernehimlen tilbage i lejren efterfulgt at hygge og drinks omkring bålet. Tidligt i seng og klar til endnu en magisk dag på et af de vildeste steder på kloden.
Den komfortable walking camp
Her bor man som regel i samme camp under walking-safarien. Den skifter med migrationen og vejret, men er ellers dage-, uger eller endda månedsvis samme sted. Den kan dog også skifte med kort varsel inden for samme zone, hvis vejret eller dyrelivet er bedre på en anden lokation. Der er én stikvej ind til campen, men ellers ingen veje og biler i området.
Man bor I komfortable telte med rigtige madrasser og adgang til ejet badeværelse, hvor der er bucket-shower og komposttoilet.
Her er et hyggeligt, lille messetelt med loungemøbler, hvor man kan hænge ud, hvis regnen skulle indfinde sig. Men ellers er man typisk udenfor under åben himmel det meste af tiden. Omkring bålet, spisebordet eller måske med en god bog på teltets, lille "veranda".
Trekking-campen
En letvægscamp, der slås op et nyt sted hver dag. Lidt mere basic end walking-campen. Mindre, men stadig komfortable 3-mandstelte (til 2 personer). I den ultimative version har man selv lejren på ryggen, men det mest normale er nu, at personale drager i forvejen og slår lejren op, så den er klar, når I kommer frem.
Fra en enkelt overnatning til 2 ugers ekspeditioner
Man kan nøjes med en enkelt nat i Wayos Walking Camp, og så ellers bo i deres lidt mere stationære Green Camp, men vi anbefaler dog minimum 2 nætter. Det vil være fint til de fleste, og en oplevelse alle bør under sig selv, når de er på disse kanter.
Men faktisk er det muligt at arrangere længere ekspeditioner på helt op til 2 uger, hvor campen flytter til et nyt sted hver fra dag. Man kan fx gå turen fra det centrale til det nordlige Serengeti på ca. en uge, hvor campen slås op et nyt sted hver dag. Hele turen er i walking-zoner med lille chance for at støde på biler og andre mennesker. Det er den ultimative naturoplevelse af Serengeti-sletten.